Mitt møte med Yoga

Hei!

Takk for at du tok turen innom.

Tar en kort versjon av hvordan jeg oppdager yoga og hva det har gjort for meg.

Ikke første gangen, men den siste gangen kroppen min sa stopp var desember 2012.
De fysiske og psykiske smertene var så store at jeg hadde vanskeligheter med å gå i trappene hjemme og gå i butikken var en stor påkjenning.
Fikk hjelp av kommunen med diverse kurs,
mindfulness var supert. Men tok en stund før jeg klarte å legge meg ned å slappe av, fikk følelsen av å bli kvalt av å ligge på ryggen. Kom i gang med å gå små turer, 2 km føltes ut som mange mil. Vill også nevne at på den tiden klarte jeg ikke å stå på et bein og ta av/på meg sokker. Både pga at balansen var så dårlig og stivhet/smertene var store.

Jeg oppdaget Yoga når Vibeke Klemetsen var med i Mastersjef. Hun snakket så varmt om yoga og hun brukte det for å roe ned før finalen.
Så januar 2014 begynte jeg med yoga hjemme, fulgte noen app'r, Instagram konkurranser og YouTube.

Jeg merket smått og sikkert at yoga ga meg en mer fungerende kropp. Bevegeligheten ble større og smertene ble lettere å forholde seg til.
Med riktig pust så hjalp det på angsten, ubehag og kvalme/kvelningsfølelsen.

Etter som jeg merket hvor bra dette gjorde for meg ønsket jeg å lære mer og gi YogaGleden til andre.
Februar startet jeg på Ashtanga Teacher Training hos HiYoga. Fra å ikke vært mye borti Ashtanga så var det tøft. Ashtanga er en av de tyngste yogaformene som er, asane/stillingene er satt i en bestemt rekkefølge. Ferdig program og man vet hva man skal gjøre hele veien. Kommer tilbake med mer i et annet innlegg om Ashtanga. Jeg ønsket å starte der, videre er det så mange muligheter. Flow timer er også noe jeg kan ha, da kan man leke seg litt mer og man har friheten.
12 juni har jeg eksamen. 200 timer fordelt 8 samlingshelger er over.

Gleder meg til reisen videre med yoga.

Yoga for en bedre hverdag.

Namaste

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona Anette Nævestad

Mona Anette Nævestad

37, Sørum

Hei! Hyggelig at du tok turen innom :-) Her ønsker jeg å dele min reise med Yoga. Og litt annet sprell... For meg er yoga viktig for å ha en kropp som fungerer og puste riktig. Mitt møte med yoga var januar 2014. Februar til juni tar jeg 200hr TT i Ashtanga. Gleder meg til fortsettelsen. Namaste.

Kategorier

Arkiv

hits